Wolfberry lenolaj 250 ml
Hogyan kell használni a lenolajat
A lenmagolaj nem alkalmas sütésre, sütésre és egyéb hőkezelésre, ezért elég, ha készételekhez, rizshez, párolt zöldségekhez, tejtermékekhez, salátákhoz, gyümölcslevekhez stb.Jellegzetes enyhén diós íze miatt olívaolajjal 1:1 arányban öntetbe is használható.Étrend-kiegészítőként a lenmagolajat legjobban éhgyomorra lehet bevenni, reggel és este 1-2 teáskanálnyit.
A lenmagolajat dr.Fogyassza a Budwig-ot lehetőleg alacsony zsírtartalmú túróval, amely több kéntartalmú aminosavat tartalmaz, segítve a lenolajban található hatóanyagok könnyű felszívódását.
A lenmagolaj kiváló segítőtárs a bőr, haj, köröm ápolásában, kozmetikában vagy masszázsolajok összetevőjeként.A lenolajos hajpakolást széles körben használják korpás és száraz bőrproblémák esetén.
A lenolaj jellemzői
A Wolfberry cég 15 naponta hidegen sajtolja a lenolajat.Ennek köszönhetően körülbelül 50%-ban visszatartja a linolénsavat és maximálisan más anyagokat, pl.Omega 3 és 6 zsírsavak aránya.Ezeknek a savaknak az összetétele nagyon hasonló a halakéhoz.
Csak a sety segíti a normál emésztést, a testsúly és az étvágy szabályozását, a bélrendszer normál működését és annak rendszerességét, a menopauza kényelmét, a mell és a prosztata normál működését.
A farkasbogyó lenmagolaj a lenmag (Linum usitatissimum L.) magjából hidegen sajtolt olaj.) hozzáadott színezékek és tartósítószerek nélkül.A lenmagolaj ideális forrása az esszenciális zsírsavak szervezetének, ideális 3-4:1 omega 3 és omega 6 zsírsav arányban.
A lenmagolaj különösen gazdag ?-linolénsavban (körülbelül 50%), amely az ún.esszenciális zsírsavak.Ezeket étellel kell bevinni, mert szervezetünk nem tudja előállítani.Az Omega 3 zsírsavak atherosclerosishoz vezető gyulladásos megbetegedések, szívbetegségek megelőzésére, szívritmuszavarok megelőzésére vagy az immunfunkciók támogatására ajánlottak.
A lenolajat óvni kell a hőtől és a légköri oxigén okozta oxidációtól, mert a nem megfelelő tárolás miatt avasodhat.Az avas olajok, amelyek íz- és szagváltozásban nyilvánulnak meg, többet ártanak, mint használnak egészségünknek.
A lenolaj adagolása
Az ajánlott napi adag 1-2 teáskanál (lehetőleg éhgyomorra) reggel és este.
Tárolás
Ezért javasolt a lenolajat sötét helyen, hűtőszekrényben tárolni, és felbontás után gyorsan elfogyasztani.Annak érdekében, hogy a javasolt eltarthatósági idő alatt ugyanaz a kiváló minőség megmaradjon, a lenolajat védőatmoszférában zárják le.
Fogalmazás
100% hidegen sajtolt szűz lenmagolaj.További színezékek és tartósítószerek nélkül.
Tápérték 100g-ban
Energia: 3400 kJ / 830 kcal; Zsírok: 95.6 g – ebből telített zsírsavak 7.6 g, egyszeresen telítetlen zsírsavak 17.1 g, többszörösen telítetlen zsírsavak 70.9 g; Szénhidrát: 0 g - ebből cukrok 0 g; Rost: 0 g; Fehérjék: 0.1 g; Só: 0 gSzármazási ország
LengyelországGyártó
Wolfberry s.r.ról ről., Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
250 ml
Recept Dr.Budwig
Hozzávalók:
• 2-4 evőkanál túró (alacsony zsírtartalmú, 2% vagy kevesebb) • 1-2 evőkanál lenmagolaj
Megközelítés:
A túró és lenolaj keverékét jól össze kell keverni, pl.botmixerrel alacsonyabb fordulatszámon.A keveréket közvetlenül fogyasztás előtt kell elkészíteni, mivel a lenolaj hajlamos az oxidációra.
A hatás fokozására 1 evőkanál frissen őrölt, lignánban gazdag lenmag is hozzáadható, amely antioxidáns hatású és támogatja a hormonműködést, a nemi szervek és a szív normál működését.A lenmagot ismét csak fogyasztás előtt kell őrölni, mivel fokozott érzékenységük az oxidációra.
Zöldség saláta lenolajjal
Hozzávalók
• 1/2 fej jégsaláta • 2 sárgarépa • 2 pirospaprika • 1 marék kimagozott olajbogyó • 1/2 teáskanál oregánó • 2 gerezd fokhagyma • 1 evőkanál víz • 1 evőkanál ecet • 2 evőkanál lenolaj • 1 evőkanál citromlé • só
Készítmény
A sárgarépát meghámozzuk és felszeleteljük vagy szeletekre vágjuk.Távolítsa el a magokat a paprikákról, és vágja kockákra.Adjuk hozzá az apróra vágott salátát, olívabogyót, zúzott fokhagymát, oregánót, majd öntsük fel vízzel, olajjal, citromlével és ecettel.Az egészet alaposan összekeverjük és sózzuk..