Wolfberry Dióolaj BIO 250 ml
Hogyan használjuk a BIO dióolajat.
Minden értékes anyag megőrzése érdekében különösen alkalmas hidegkonyhákba. Nem alkalmas élelmiszerek hőkezelésére. A melegítés hatására vitaminokat veszít. Az olaj felhasználható zöldségsalátákhoz (paradicsom, sárgarépa), gyümölcsökhöz (alma, körte), gyümölcslevekhez, desszertekhez, sajtokhoz (niva, camembert), fehér vagy gyümölcsjoghurttal keverve, illetve ételek ízesítésére, puhítására. Édes ételekhez is adható. Étrend-kiegészítőnek és külön fogyasztásra is alkalmas.
Jellemzők
A dióolaj egy kevésbé ismert szűzolajfajta. Tápértéke azonban a kiváló minőségű zsírforrások közé sorolja. Hozzájárul az immunitás erősítéséhez, támogatja az idegrendszer működését, javítja a memóriát és a koncentrációt. Kedvezően hat a vérkeringésre és a hasnyálmirigyre, véd az érrendszeri betegségektől, megelőzi az érelmeszesedés kialakulását, csökkenti a koleszterinszintet és egyensúlyba hozza a vérnyomást. Vitaminokban is gazdag: B, C, E és F. Magas vas-, mangán- és jódtartalma. Telítetlen zsírsavakat is tartalmaz, különösen omega-3a-t és omega-6-ot. Erős antioxidáns is. A dióolaj nemcsak ízletes, hanem a bőr minőségének megőrzésére is pozitív hatással van. BIO dióolaj tápértéke 100g-ban
Energiaérték: 3700 kJ/884 kcal; Zsírok: 100 g; ebből telített zsírsavak: 10 g; Szénhidrát: 0 g; ebből cukrok: 0 g; Rost: 0 g; Fehérje: 0 g; Só: 0 g
Fogalmazás
100% BIO hidegen sajtolt dióolaj (RAW). Nem tartalmaz tartósítószert vagy színezéket. Szűrés nélküli. Az enyhe zavarosság természetes velejárója, és nem jelent problémát.
Allergének
Diófélék.
Tárolás
Száraz és sötét helyen, legfeljebb 22°C-on tárolandó. Felbontás után hűtőszekrényben tárolandó és 3 hónapon belül felhasználandó. Ne tegye ki közvetlen napsugárzásnak.
EU mezőgazdasági termelés
Tartalom
250 ml