Wolfberry Xanthan gumi 100 g
Jellemzők
A xantángumi, amelyet néha xantánnak vagy E 415-nek is neveznek, egy íztelen és szagtalan por, amelyet a Xanthomonas campestris baktérium segítségével szénhidrátok fermentálásával nyernek. A kapott poliszacharid molekulatömege körülbelül 200 000, és a xantán monomerek esetében glükózból, glükuronsavból, mannózból, észterezett ecetsavból és piroszőlősavból áll.A xantángumi hidrokolloid, ezért jól megköti a vizet. Ezt a tulajdonságot elsősorban a glutén pótlásakor használják, mivel segít a gluténmentes alapanyagokból készült tészta tulajdonságainak javításában. A xantános péksütemények sokkal kevésbé morzsolódnak, jobban megtartják a formáját, de mindenekelőtt sokkal tovább eláll és puhább.
Használhatja a xantánt hagyományos sütéshez és házi pékségben a péksütemények elkészítéséhez is. Lisztbe keverve adjuk, és nem csak élesztős tésztában, hanem Linecben, piskótában, dörzsölt, puffasztott vagy leveles tésztában is felhasználhatjuk.
A xantán azonban felhasználható öntetek, húslevek és szószok készítéséhez, hús befőzéséhez, házi sonka, fagylalt, vagy akár „gumimaci” állagú édességek előállításához is.
Fogalmazás
Xantángumi (E415) 100%.
Adagolás
A termékek elkészítésekor 1-2 g xantángumit kell adni a tésztakészítéshez felhasznált összes szárazanyag 1 kilogrammjára. A késztermékek, és nem csak a cöliákiások számára, a xantángumival törékenyebbek és frissebbek maradnak, és lassabban száradnak ki.
Tápérték 100g-ban
Energia: 1403 kJ / 335 kcal; Zsírok: 0g - ebből telített zsírsavak 0g; Szénhidrát: 78 g - ebből cukrok 5 g; Rost 73 g; Fehérje: 6,6 g; Só 3 gSzármazási ország
Kína
Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
100 g
Érdekelhetne