Wolfberry vanília hüvely BIO 1 db
Hogyan használjuk a BIO vaníliarudat
A vaníliarúd legértékesebb része a magja, amely apró fekete szemekből áll. A vaníliarudat úgy szedhetjük ki a legjobban, ha a vaníliarudat hosszában felvágjuk, és a kés tompa oldalával kikaparjuk a magokat a hüvely mindkét feléből. A vaníliarudat édes ételek – édességek, sütemények, fagylaltok és krémek – összetevőjeként használják. A magról eltávolított vaníliarudat használhatjuk forralt borban, vagy nádrummal üvegbe tesszük és hagyjuk macerálni. Ez a fajta rum ismét kiváló édes krémekhez, desszertekhez és flambírozáshoz, melynek során felszabadul a vanília, és intenzíven illatosodik az étel és az egész konyha.
A klasszikus cukor illatához több napig teszünk bele egy vaníliarudat. Az ezt követő mosás után a hüvely készen áll a további használatra. Többször is használható.
Jellemzők
A vanília egy aromás fűszer, amely eredetileg Mexikóból származik. A vanília legfontosabb anyaga az aromás fenolos aldehid vanillin. Ő a felelős ennek a fűszernek a kellemes illatáért és édes ízéért. Bármilyen fehér bevonat a felületen nem jelent problémát. Ez a vanillin kristályosodása.Fogalmazás
100% szárított bio vanília gyümölcs. Gluténmentes.
Tápérték 100 grammonként:
Energia 1109 kJ / 265 kcal, Zsírok 7,4 g - ebből telített zsírsavak 1 g, Szénhidrátok 31 g - ebből cukrok 15 g, Rost 29 g, Fehérje 4,2 g, Só 0,05 g.
Tárolás
A legjobb tárolási mód a vákuumcsomagolás, ahol a vanília akár 2 évig is friss marad. Kicsomagolás után a vaníliarudat egy üvegedénybe zárjuk, amit rendszeresen szellőztetünk. Ha a vaníliarudak kiszáradnak, használat előtt rövid időre meleg vízbe meríthetjük, hogy ismét megpuhuljanak. Száraz és sötét helyen, legfeljebb 25°C-on tároljuk. Gyermekek elől elzárva tartandó.
Származási ország
Madagaszkár
Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
1 db