Wolfberry tápióka liszt BIO
Hogyan készítsünk ételeket tápióka lisztből
Univerzális konyhai alapanyagként használhatja a tápiókalisztet. Sűrítőszerként levesekhez, szószokhoz és pörköltekhez, krémek készítéséhez, péksütemények és desszertek sütéséhez vagy kiváló puding készítéséhez. Ideális zselatin vagy rizs helyettesítésére is.
Jellemzők
Ahogyan hazánkban burgonya- vagy kukoricakeményítőt használunk a főzéshez, úgy a dél-amerikaiak és az ázsiaiak is a tápiókához nyúlnak. A helyi keményítőkkel ellentétben a tápióka univerzális felhasználásával tűnik ki. Nem tartozik a hüvelyesek és a gabonafélék közé, ezért nem tartalmaz glutént vagy egyéb allergéneket. Glutén-, laktóz-, paleo- vagy alacsony koleszterintartalmú diétákkal kedvelt. Alacsony szénhidráttartalmú étrendre azonban alkalmatlan – annyi összetett szénhidrátot tartalmaz, mint a burgonya. Ha érdekli az egészséges táplálkozás, akkor a tápióka semmiképpen sem kerülheti el a figyelmét. Fogalmazás
Keményítő 100% BIO Ehető manióka gumóból.
Tápérték 100 g-ban
Energiaérték : 1498 kJ / 358 kcal; Zsírok : 0,02 g - ebből telített zsírsavak: 0,01 g; Szénhidrát : 89 g; ebből cukrok: 3,4 g; Rost : 0,9 g; Fehérjék : 0,2 g; Só : 0,003 g.
Tárolás
Tárolja száraz helyen
Származási ország
Thaiföld
Mezőgazdasági termelés az EU-n kívül
Tartalom
1000 g