Wolfberry szirup cikóriából 400 ml/550 g
Hogyan kell használni a cikóriaszirupot
A cikóriaszirupot nemcsak hideg vagy meleg italok édesítésére használhatjuk, hanem desszerteket, sütiket, palacsintákat, joghurtokat, fagylaltokat vagy piskótákat is.Meleg konyhába is alkalmas mindenféle édes péksütemény sütéséhez.És van még egy egyedi tulajdonsága.Képes részben pótolni a sütőzsírt.A cikóriaszirup használata nemcsak a pékáruk kalóriaértékét csökkenti a cukor pótlásával, hanem a főzőzsír pótlásával az ételek energiaértékét is, akár száz százalékkal is! Mivel a többi természetes édesítőszerhez (méz, juharszirup stb.) képest akár 95%-kal kevesebb cukrot és 45%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz.), ezért nagyon alkalmas csökkentő étrendben való használatra.A cikóriaszirup felhasználásával készült ételek lényegesen alacsonyabb energiaértékűek, az így elkészített ételek rendszeres fogyasztásával természetes zsírtartalék csökkenés következik be a szervezetben.A szirup édessége megegyezik a méz édességével.Az adagolás tehát megegyezik a cukorral vagy mézzel való édesítéssel, azaz.1 kanál szirup 1 kanál méznek/cukornak felel meg.Amikor zsírt pótolunk az élelmiszerekben, 1 g szirup nagyjából 4 g zsírt helyettesít.A cikóriaszirup gyermekek számára is alkalmas.Antibiotikumos kezelés után is ajánlott a kliensek számára, mivel az antibiotikum alkalmazása után képes prebiotikus támogatást nyújtani a bél mikroflóra helyreállításában.
Jellemzők
A közönséges cikória (Cichorium intybus) a csillagok családjába tartozó növény, néha összetett virágoknak is nevezik.Legfeljebb egy méter magas, merev szárú évelő gyógynövény.Júliustól októberig virágzik, 3-4 cm széles virágai általában élénkkékek.A virágok színe valószínűleg ennek a növénynek a cseh elnevezését - "Chicory" - adta, amikor a cikória kék virágai egy lány kék szemére emlékeztették az embereket, akik hiába várják szeretteinek visszatérését a háborúból. .A vadonban, utak, mezők, rétek és domboldalak környékén viszonylag bőségesen megtalálhatók a növények.A cikória a népi gyógyászat nagyra értékelt gyógynövénye.A szárított gyökér kevésbé ismert felhasználási módja a kávé egészséges helyettesítőjévé – melta – való feldolgozása.Főleg Belgiumban és Hollandiában termesztik nagyüzemi feldolgozás céljából.A cikóriagyökér feldolgozása rendkívül igényes eljárással történik, amelyet szabadalom véd.A cikóriaszirup alapvető alapanyaga egy főként oligofruktózból álló folyadék, amelyet a cikória-inulin részleges enzimatikus hidrolízisével állítanak elő.Az erjedés során különféle termékek, rövid szénláncú zsírsavak és gázok keletkeznek.Az erjedési folyamat és a keletkező melléktermékek hatásának kombinációja fokozza a vastagbél kalcium felszívódását.A cikóriaszirup fogyasztása így segíti a kalcium felszívódását az emberi szervezetben, hiszen a táplálékkal elfogyasztott kalciumnak csak mintegy 30%-a szívódik fel teljesen a szervezetben.A többi kiürül a szervezetből.A cikóriakivonatban található rostok emésztetlenül jutnak el a vastagbélbe, ahol a bélbaktériumok részben vagy teljesen erjesztik.Ez segít a bélműködés és a bélmozgás javításában.Tápérték 100 g-ra
Energiaérték: 681 kJ/168 kcal; Zsírok : 0 g; ebből telített zsírsavak: 0 g; Szénhidrát : 9 g; ebből cukrok: 9 g; Rost : 66 g; Fehérjék : 0 g; Só : 0 g.
Fogalmazás
Cikória gyökér kivonat 100%.
Tartósítószerek és színezékek nélkül.Nem tartalmaz glutént, laktózt és aromákat.
Tárolás
Tárolja hűvös és sötét helyen, közvetlen napfénytől védve.
Származási ország
Németország
Gyártó
Wolfberry s.r.ról ről., Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
400 ml / 550 g