Wolfberry Sütőpor BIO
Hogyan használjuk a BIO sütőport
Ugyanúgy fogjuk használni, mint a hagyományos sütőport. Adjon hozzá 3 teáskanál (21 g) port 500 g laza hozzávalóhoz. Ha a zacskóban lévő közönséges sütőport ezzel a porral helyettesítjük, akkor ebből a porból három teáskanál 1 zacskó közönséges sütőpornak felel meg. A szódabikarbónából és borkőből készült sütőpor már szobahőmérsékleten hajlamos kelni. Éppen ezért javasoljuk, hogy a tésztát tegyük a sütőbe, és a sütőpor hozzáadása után mielőbb süssük meg. Ez különösen igaz a vékonyabbra gyúrt tésztákra.
Jellemzők
A sütőpor egy száraz kémiai kelesztő, amelyet a pékáruk térfogatának növelésére és állagának könnyítésére használnak. Úgy működik, hogy sav-bázis reakcióval szén-dioxidot enged a tésztába. Ezáltal buborékok keletkeznek, amelyek megduzzasztják a tésztát. A BIO sütőpor glutén- és foszfátmentes. A savanyúságot szabályozó anyag a borkősav vagy kálium-hidrogén-tartarát, a térfogatnövelő szer pedig a szódabikarbóna vagy a nátrium-hidrogén-karbonát. Sütőport használunk olyan esetekben, amikor nem akarjuk, hogy pékáruinkban az élesztős fermentációs termékek nemkívánatos íze jelenjen meg.Fogalmazás
BIO kukoricakeményítő, savanyúság szabályozó - borkőpor (kálium-tartarát) 27,4%, szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát - E500)
Tápérték 100g-ban
Energia: 1004 kJ/253 kcal; Zsírok : 0 g, ebből telített zsírsavak 0 g; Szénhidrát : 44 g - ebből cukrok 0 g; Rost : 32 g; Fehérjék : 0 g; Só : 17,5 gTárolás
Mindig szorosan lezárva, száraz helyen tárolja.
Származási ország
Németország Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
Előnyös kiszerelés 10 x 21 g