Wolfberry Popcorn kukorica BIO
A kukorica pattogatott kukorica ennek a nagyon fontos mezőgazdasági növénynek a kemény héjú különleges fajtája, melynek köszönhetően a szemet felmelegítve nyomás keletkezik a közepén, ami elszakítja a kukoricát, a keményítőt és fehérjét tartalmazó belső része pedig bejut. ki.
A kukorica a rizs és a búza után a legtöbbet termesztett növény a világon. Mivel nem tartalmaz glutént, ami két fehérje keveréke, ezért nem okoz allergiát, amit cöliákiaként is ismerhetünk. A pattogatott kukorica önmagában is viszonylag alacsony energiatartalmú étel, de zsír nélkül kell elkészíteni. Ha olajjal szeretnéd elkészíteni, válassz olyan minőséget, ami nem ég meg. A kókuszolaj ideális erre az esetre.
A pattogatott kukorica nem a modern civilizáció vívmánya, mert fogyasztásának és előállításának első említései több ezer évesek, és az amerikai indiánoktól származnak. Nagy népszerűségre tett szert Amerikában az ipari forradalom idején, és onnan terjedt el az egész világon. Az amerikaiak már-már nemzeti ételnek tartják a pattogatott kukoricát és sokféleképpen készítik, ez alól az sem kivétel, hogy olvasztott vajjal is megkenik.
A Wolfberry pattogatott kukorica szigorú ellenőrzésen megy keresztül. A betakarítás után körülbelül 10 hónapig tárolják, ahol nagyon lassan szárad a kukoricaszem belsejében az ideális nedvességtartalomig, aminek 13 és 15 százalék között kell lennie. Vásárlóink így a legjobb minőségű pattogatott kukoricát kapják, mennyiségének növekedése figyelemre méltó.
Popcorn elkészítése edényben
A kukoricát öntsük az edénybe felhevített olajjal úgy, hogy a kukorica csak az alját takarja. Fedjük le fedéllel. Amint a kukorica pattogtatása között eltelt idő 5 másodpercnél hosszabb, kikapcsoljuk a tűzhelyet. Fűszerezéshez szórhatunk sót a kukoricára, vagy adjunk hozzá egy teáskanál vajat.
Elkészítés mikrohullámú sütőben
öntsük a kukoricát egy tálba vagy papírzacskóba. Enyhén fedje le a tálat fedővel, és tegye be a mikrohullámú sütőbe a legnagyobb teljesítményen körülbelül 3-4 percre. Amint a kukorica pattogtatása közötti intervallum 5 másodpercnél hosszabb, kapcsolja ki a sütőt. Figyelem: miután kivette a pattogatott kukoricát a mikrohullámú sütőből, a tál forró! Fűszerezéshez szórhatunk sót a kukoricára, vagy adjunk hozzá egy teáskanál vajat.
Tápérték 100g-ban
Energia: 1466 kJ / 347 kcal; Szénhidrát: 64,2 g; Fehérjék: 9,2 g; Zsírok: 3,8 g – ebből 0,7 g telített; Rost: 9,7 g; Páratartalom: 13%; Nátrium: 35 mg; Foszfor: 210 mg.Allergének
Kukorica
Származási ország
MagyarországBIO termék ellenőrzés alatt: CZ-BIO-002
Tartalom
1000 g