Wolfberry Pektin 30 g
Hogyan kell alkalmazni a pektint
Cukrász- és pékáruk pótolhatatlan zselésítőszere, mely jól sűrít, semleges ízű. Hasznos fagyasztott desszertekhez, különféle zselékhez, pudingokhoz stb. A pektinek a konzervgyártásban is fontos szerepet játszanak. Lekvárok és lekvárok gyártásában.
Adagolás
2 kg gyümölcshöz körülbelül 30 g pektin kell. Keverjük össze a pektint a cukorral, adjuk a forrásban lévő gyümölcshöz, és főzzük 3-5 percig.
Jellemzők
A pektin a galakturonsav, észterének és kalcium-magnézium sójának lineáris poliszacharidja, amely egyes növényi szövetek felépítésében vesz részt. Semleges ízű pótolhatatlan zselésítő anyag, mely nagyon jól sűrít. Az amidált almapektin sárgás por. A pektin zselésítő (sűrítő) - nem tartósítószer, így nem befolyásolja a befőttek eltarthatóságát. Csak kisebb mennyiségű cukor (gyümölcs-cukor arány 2:1-3:1) használata esetén teszi lehetővé a zselésítést.Fogalmazás
Amidált alma pektin 100%.
Tápérték 100 g-ban
Energiaérték : 1104 kJ / 264 kcal; Zsírok : 0,5 g; ebből telített zsírsavak: 0,5 g; Szénhidrát : 35 g; ebből cukrok: 20 g; Rost : 58 g; Fehérjék : 0,05 g; Só : 0,04 g.
Tárolás
A pektin szavatossági ideje két év, de a gyártó szerint hosszabb idő elteltével sem változtat a tulajdonságain, ha helyesen - vagyis főleg száraz helyen - tárolják. Sűrítőszerként megköti a vizet, nedvességben csomósodna. Tehát száraz helyen, 5-25°C hőmérsékleten tároljuk.
Származási ország
Cseh Köztársaság
Tartalom
30 g
Érdekelhetne