Wolfberry Panko zsemlemorzsa 500 g
Hogyan használjuk a panko zsemlemorzsát
Az általunk használt zsemlemorzsához hasonló bevonó keverék remek ropogós héjat hoz létre. A Pankót leggyakrabban sertés- vagy baromfibevonatos steak készítéséhez használják. Pankába csomagolhatunk húst, halat, tenger gyümölcseit, gombát vagy zöldséget. Zsemlemorzsába borítjuk, mint a klasszikus zsemlemorzsába, azaz hármas kiszerelésben - sima liszt, tojás és zsemlemorzsa. Forró olajban aranysárgára sütjük.
Jellemzők
A receptekben néha találkozunk a panko zsemlemorzsa kifejezéssel. Ez egy japán zsemlemorzsa, amelynek felhasználása pontosan ugyanaz, mint a jól ismert klasszikus zsemlemorzsánknak. A japán panko zsemlemorzsa azonban durvább szerkezetű, így kis pelyheknek tűnik. Ellentétben a cseh zsemlemorzsával, amelyet régebbi zsemlékből, vékából vagy világos kenyérből készítenek, amelyet száradni hagynak, majd finomra keverik, a pankot friss fehér kenyérből készítik, és őrlik vagy durvára reszelik. És mitől olyan érdekes a japán zsemlemorzsa a konyhában? Két okból. Egyrészt sütés közben közel sem szív fel annyi zsírt, másrészt sokkal ropogósabb a kapott étel. A panko név a kenyér (serpenyő) szó portugál vagy spanyol fordításából és a japán -ko utótagból származik, ami lisztet jelent. A Panko zsemlemorzsát a világ minden táján gyártják, de különösen az ázsiai országokban. Tápérték 100g-ban
Energiaérték: 1120 kJ/270 kcal; Zsírok: 0,2 g - ebből telített zsírsavak 0 g; Szénhidrát: 53 g - ebből cukrok 1 g; Rost 5,5 g, Fehérje: 9,8 g; Só: 0,2 g
Fogalmazás
Friss fehér kenyérből készült zsemlemorzsa (búzaliszt 96,8%, élesztő 3%, só 0,2%).
Allergének
Glutén
Tárolás
Tegye át a panko zsemlemorzsát egy szorosan záródó fedéllel ellátott edénybe, és tárolja száraz, sötét helyen, normál szobahőmérsékleten, legfeljebb 20 °C-on. Hőtől és közvetlen napfénytől védeni kell.
Származási ország
Lengyelország
Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
500 g