Wolfberry Mungo magok csíráztatáshoz BIO 200 g
Hogyan kell fogyasztani a mungóbab csíráját
A csírák nagyon népszerűek az ázsiai konyhában. A ropogós mungbab sok zöldségsaláta része, de külön is tálalják tálakban. A mungócsíra kiválóan alkalmas zöldségsaláták és levesek alapanyagául.
Jellemzők
A Mungo egynyári melegkedvelő növény, amelyet csírák és magvak céljából termesztenek. A mungóbab olívazöld színű, és héjában, egészben vagy félbevágva értékesítik. A többi hüvelyeshez hasonlóan a mungóbabban is jelentősen megnő az értékes anyagok tartalma a csíráztatással.Csírázási utasítások
• Öntse le a magokat vízzel, és hagyja állni legalább 2 órán át, ideális esetben egy éjszakán át.
• Helyezze őket kissé megnedvesített csíráztató edénybe.
• Hagyja a magokat sötét és meleg helyen, ahol csírázni kezdenek.
• A csírákat rendszeresen le kell öblíteni a penészedés megelőzése érdekében (napi 2-3 alkalommal).
• Az első hajtások 24 óra múlva jelennek meg.
• A csírák 3-4 nap után fogyasztásra alkalmasak.
• Fogyasztás előtt öblítse le a csírákat.
Tanácsok és tippek
• Csíráztatótálon, szűrőn, pohárban, vagy PET-palackban csíráztatni javasoljuk, vattára nem.
• A hosszabb eltarthatóság érdekében a kész csírákat javasoljuk hűtőszekrényben tartani, ahol egy hétig eláll.
Allergének
Allergének nélkül
Tárolás
Tárolja hűvös és sötét helyen.
Származási ország
Kína Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
200 g
Érdekelhetne
VanaVita BIO teljes kiőrlésű tönkölybúza finomliszt - 1000 g
Szállítás 5-7 munkanap1 750 Ft
1 435 Ft