Wolfberry kakaópor BIO
A kakaófa egy örökzöld fa, amely almafára emlékeztet, de körülbelül 15 méter magasra nő. Termesztése meglehetősen igényes, mert egész évben 20°C-35°C hőmérsékletet igényel, de nedvességet és árnyékot is igényel. Az átlagos betakarítás egy fáról körülbelül 25 gyümölcs, amelyek súlya kevesebb, mint fél kilogramm. Ezekben a gyümölcsökben átlagosan 30 magot tárolnak, amelyekből kakaót készítenek.
A kakaóbabot már az aztékok is nagyra értékelték, és fizetőeszközként használták. Segítségükkel adót fizettek, tíz bobért lehetett nyulat venni, száz bobért még rabszolgát is. Emellett a darált babból italt is készítettek, amit afrodiziákumnak vettek. Talán ezért is ivott meg Montezuma főpapjuk ebből az italból napi 50-et aranypoharaiból.
Ásványi anyagok és vitaminok széles spektrumának köszönhetően a kakaó a szuperételek közé tartozik. A kakaófa eredeti neve Theobroma cacao, ami görögül az istenek táplálékát jelenti.
A zsírtalanított kakaópor egy kakaóbab őrlésével keletkező termék, melynek során a zsír nagy része leválik, amit kakaóvajnak neveznek. Az így feldolgozott bab szárítása után a masszát kakaóporrá őröljük.
Használat
A kakaópor sütéshez és főzéshez is alkalmas. Könnyen oldódik, kiváló ízt ad vegyes italoknak, tejnek (kakaónak), csokoládétermékeknek, péksüteményeknek, süteményeknek, zsemlének.
Tápérték 100g-ban
Energia: 1430 kJ / 342 kcal; Zsírok: 11,0 g - ebből telített zsírsavak 6,5 g; Szénhidrát: 14,0 g - ebből cukrok 0,0 g; Rost: 45,0 g; Fehérje: 24,0 g; Páratartalom: max. 4,5%.Ásványi anyagok 100 g-ban
kálium 4000 mg; Foszfor: 700 mg; Magnézium: 550 mg; vas: 250 mg; Cink: 70 mg.
Fogalmazás
BIO kakaópor (10-12% zsír)Allergének
Allergének nélkül
Származási ország
Az EU-n kívülTartalom
200 g