Wolfberry hámozott szezám BIO 200 g
Jellemzők
A szezám eredete ismeretlen, de az első említések termesztéséről Babilonból származnak, ahol "az istenek fűszerének" nevezték. Az ókorban Indiában, Közép-Ázsiában és Görögországban termesztették a szezámot, ma Kína, India és Mexikó a legnagyobb termelői. Sok színmutációban termesztik, piacunkon a legnépszerűbbek a világos szezámmagok, melyeket keserű-édes íz és finom, diós aroma jellemez.A szénhidrátok, fehérjék és aminosavak kiegyensúlyozott kombinációjának köszönhetően a szezám nagyon könnyen emészthető. A vegánokat és a vegetáriánusokat érdekelheti az a tény, hogy a szezámban található fehérjék szinte azonosak a csirketojásban található fehérjékkel. Ezenkívül a szezámmag számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, köztük A-, E-vitamint és néhányat a B csoportból. A legbőségesebb ásványi anyagok a magnézium, a foszfor és a kálium.
Mintha ez nem lenne elég, a szezámmag lecitint, alanint, arginint vagy glutaminsavat is tartalmaz. Omega-6 zsírsavakat is tartalmaznak, nevezetesen 25,227 g linolsavat és 0,263 g gamma-linolsavat 100 g magban.
A farkasbogyó szezámmag közvetlenül fogyasztható, de főtt ételekhez, pékárukhoz, zsemlemorzsához is adhatjuk szelet becsomagolásakor. Egyedülállóak egy egyszerű salátában rukkolából, nivából, jó feltétekből és sok-sok pörkölt szezámból. A siker otthon sem fog hiányozni!
Fogalmazás
Hámozott szezámmag BIO 100%.
Tápérték 100 g-ra
Energia: 2640 kJ/ 631 kcal; Zsírok: 50 g - ebből telített zsírsavak 6,9 g; Szénhidrát: 18 g - ebből cukrok 0,3 g; Rost : 27 g; Fehérje: 18 g; Só : 0,08 g
Allergének
Szezám
Tárolás
Tárolja száraz és sötét helyen
Származási ország
IndiaMezőgazdasági termelés az EU-n kívül
BIO termék ellenőrzés alatt: CZ-BIO-002
Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
200 g
Érdekelhetne