Wolfberry Hámozott napraforgó medium 1 kg
A napraforgómag a legszélesebb összetételű élelmiszerek közé tartozik. Ezek az egyik leggazdagabb E-vitamin forrás, mely 100 g magban az ajánlott napi adag közel háromszorosát tartalmazza. Emellett jelentős mennyiségű magnéziumot, foszfort vagy B-vitamint is tartalmaznak.
A napraforgómag az olajsav mellett elsősorban értékes linolsavat tartalmaz. 100 g magban 23,05 g van. Ennek a savnak a napi 10 g elfogyasztásával ez a komponens jótékony hatással van a vér normál koleszterinszintjének fenntartására.
Ha a magokat jól megrágjuk vagy összetörjük, akkor nagyon könnyen emészthetőek. Ez az egyik feltétele annak, hogy a szervezet átvehesse tőlük azt, amire szüksége van, mert különben átjutnak az emésztőrendszeren anélkül, hogy értékes anyagokat adnának a szervezetnek. Azok, akiknek problémái vannak a fogaikkal, finomra őrölhetik a magokat, vagy enyhén szárazon piríthatják egy serpenyőben.
Vitaminok és ásványi anyagok 100g- ban (zárójelben a beviteli referenciaértékek)
Magnézium: 325 mg (375 mg); Foszfor: 660 mg (700 mg); Kálium: 645 mg (2000 mg); B1-vitamin: 1480 mg (1,1 mg); B2-vitamin: 0,355 mg (1,4 mg); B3-vitamin: 8,335 mg (16 mg); B6-vitamin: 1,345 (1,4 mg); B9-vitamin: 227 ug (200 ug); E-vitamin (alfa-tokoferol): 35,17 mg (12 mg)
Tápérték 100g-ban
Energiaérték: 2445 kJ / 584 kcal; Zsírok: 51 g; ebből telített zsírsavak: 4,5 g; Szénhidrát: 11 g; ebből cukrok: 2,6 g; Rost: 9 g; Fehérje: 21 g; Só: 0,02 g.Származási ország: Bulgária, Románia, Kelet-Európa
Csomag tartalma: 1000g