Wolfberry Goji kínai BIO 1 kg
Hogyan kell fogyasztani
A mazsolához hasonlóan a goji is fogyasztható közvetlenül szárított formában, de adhatjuk müzlihez, gabonapelyhekhez, joghurtokhoz, rizshez, süteményekhez vagy különféle gyümölcskoktélokhoz. Ha nem szereted az aszalt gyümölcsöket, önts 3 ek goji-t 3 liter forró vízbe, hagyd állni 3 percig és szűrd le. Az így kapott teát bátran édesítsd például Farkasbogyó mézzel, a pudingalma terméseit pedig már önmagában is fogyaszthatod.
Jellemzők
Az ókori Kínában a goji-t fizetőeszközként használták, és a mai napig a halhatatlanság gyümölcsének vagy vörös gyémántnak nevezik. Az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatását a hagyományos kínai orvoslás évszázados tapasztalata igazolja, és a tibeti szerzetesek a goji-ból állítják elő a mai napig az egészség és a hosszú élet elixírjét.
Wolfberry Goji A kínai goji a legjobb minőségű. A kínai Ningxia tartomány területén termesztik, amely a világ legjobb minőségű goji bogyóiról híres. A szárított kínai tőkék bogyói sötétvörös színűek, ízük pedig olyan, mint az áfonya, a cseresznye és a csipkebogyó kombinációja.
A kínai tőkék egy körülbelül 150 cm magas, narancssárga termésű cserje, amely a szubtrópusoktól a délkelet-ázsiai Himalájáig nő. A talaj, amelyen a növények fejlődnek, ásványi anyagokban gazdag, és a közelben lévő számos folyó és patak is számos egyéb, az emberi szervezet számára hasznos anyaggal látja el a termést.
A kecskefélék gyümölcsei nagyon puhák, ezért a fésülködés során óvatosan kell eljárni, hogy elkerülje a gyümölcsök túlzott összenyomódását. Ezután a bogyókat árnyékban hagyjuk száradni. Ningxia tartományban nem termesztenek más növényt a goji bokrok körül, így a goji gyümölcsök védettek azoktól a betegségektől, amelyektől más régiókban a növényzet szenved.
Az emberek nagy szeretettel és gondossággal gondozzák a növényeket és a kínai goji teljes termését, ezért Ningxia tartomány rendszeresen kap díjat a goji gyümölcseiért. A legfontosabbak közé tartozik a Malajziai Nemzetközi Élelmiszervásár aranydíja és a Kínai Mezőgazdasági Vásáron három arany díj.
A kínai puding többek között a következőket tartalmazza:
• 11 alapvető és 22 nyomelem
• 6 alapvető vitamin
• 5 telítetlen zsírsav
• számos fenolos pigment (fenol)
• számos aminosav
• 8 poliszacharid és 6 monoszacharid
• béta-szitoszterol és egyéb fitoszterolok
• 5 karotinoid
Ásványi anyagok és vitaminok átlagos értékei 100 g goji-ban: (a javasolt napi adagok zárójelben vannak megadva) Kálium: 1132 mg (2000 mg); vas: 9 mg (14 mg); Cink: 2 mg (10 mg); Kalcium: 112 mg (800 mg); Szelén: 50 µg (55 µg); B2-vitamin: 1,3 mg (1,4 mg); Béta-karotin: 7 mg
Tápérték 100 g-ra: Energia: 1500 kJ / 358 kcal; Zsírok: 1,1 g - ebből telített zsírsavak 0,5 g; Szénhidrát: 70 g - ebből cukrok 44 g; Rost: 2 g; Fehérje: 14 g; Só: 0 g
Allergének: Nincsenek allergének
Javasolt adagolás: Az ideális napi fogyasztás 10-20 g szárított gyümölcs.
Tárolás
Zárt edényben, száraz és sötét helyen tárolandó
Származási ország: Kína
BIO termék ellenőrzés alatt: CZ-BIO-002
Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Csomag tartalma: 1 kg