Wolfberry Ghee
A vajzsír, amelyet ma az indiai konyha után ghee-nek hívnak, még a cseh réteken és ligetekben sem újdonság. Nagyanyáink, vagy a híres szakácsnő, Magdalena Dobromila Rettigová derített vajnak vagy törpnek nevezték. Különösen nagyra értékelték, hogy a víz és fehérje hiánya miatt nem avasodik, így jól zárható edényben, hűvös, sötét helyen több hónapig is eláll.
A ghí egy tiszta zsír, amelyet a vaj nagyon lassú olvasztásával állítanak elő. Az eljárás során a vajból elpárolog a víz, valamint a keletkező hab, amely tejfehérjéket, cukrokat és más olyan anyagokat tartalmaz, amelyeket a közönséges vaj tartalmaz. A kapott termék valóban tiszta zsír, amely sárga színű és finom vajas aromájú és ízű, enyhén édes, diós felhanggal.
Bár a ghí vajból készül, a feldolgozás miatt nem tartalmaz laktózt vagy kazeint. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően még azok is élvezhetik, akik szeretik a vaj ízét, de allergiásak valamelyik tejkomponensre, miután orvoshoz fordultak.
Egy másik felbecsülhetetlen tulajdonsága a nagyon magas lobbanáspont, amely 240°C körüli. Ez a képesség annak köszönhető, hogy a vaj átengedésekor minden szennyeződést eltávolítanak. Sütés vagy sütés során az alacsonyabb füstpontú zsírokban lévő anyagok nem égnek túl, és nem kerülnek ki az élelmiszerekbe.
Tápérték 100 g-ban
Energia: 3693 kJ/882 kcal; Zsírok: 99 g - ebből telített zsírsavak 65 g; Szénhidrát: 0 g - ebből cukrok 0 g, Rost : 0 g, Fehérjék: 0 g; ; Só: 0 g;
Minimális tartósság
Zárt edényben, hűvös és sötét helyen, legalább 12 hónapig. Legfeljebb 20°C hőmérsékleten a ghí-t a hűtőszekrényen kívül is tárolhatja.
Az alapanyag származási országa
Lengyelország
Készült
Csehországban
Termelő
Wolfberry s.r.o., Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
1000 ml