Wolfberry Ceylon őrölt fahéj BIO
Hogyan használjuk a BIO őrölt ceyloni fahéjat Wolfberry
A fahéjat, mint fűszert főként édes ételek készítéséhez, különféle pékáruk és cukrásztermékek készítéséhez vagy gyümölcskonzerváláshoz használják. Fás és egyben édeskés íze jól illik tejes rizzsel, süteményekhez, gyümölcsgombócokhoz vagy befőtthez. Nagyon jól passzol sokféle szárított gyümölccsel is. Egy csipetnyi fahéjpor illatosítja a csokoládéitalokat és a kávét. Azonban húsételekben is használják, különösen a keleti és latin-amerikai konyhában.
Jellemzők
A fahéj első említése az ókori Kínából származik Kr.e. 4000-ből.A Srí Lankán növekvő örökzöld trópusi fák aromás kérgét, a Cinnamomum zeylanicumot a világ legjobb fahéjának tartják. Az első betakarítást az ültetés után két-három évvel szüretelik. A fa kérge leválik, és száradás után jellegzetes vékony tekercseket képez, amelyek szélei befelé görbülnek. A fahéj befolyásolja az étvágyat, általában frissíti és támogatja az emésztést. Fűszerként használják eredeti vagy őrölt formában. Fűszeres, édes ízű, kellemes illatú, amit elsősorban a benne lévő fahéjaldehid vegyület ad. Fogalmazás
Ceyloni fahéj (Cinnamomum zeylanicum) őrölt BIO 100%
Tápérték 100 g-ra
Energiaérték: 1231 kJ/294 kcal; Zsírok : 3,2 g - ebből telített zsírsavak 0,9 g; Szénhidrát: 37 g - ebből cukrok 35 g; Rost: 53 g, Fehérje: 3,5 g; Só: 0,07 g
Tárolás
Tárolja száraz és sötét helyen.
Származási ország
Sri Lanka Gyártó
Wolfberry sro, Bohunická 5, 619 00 Brno
Tartalom
150 g