Wolfberry Agave szirup BIO 5 kg
Nem véletlenül nevezik a mexikói indiánok aranyának is az agave szirupot, mert meglehetősen hosszadalmas eljárással nyerik. Először levágják az agavé növényeket, amelyekből "kiszivárognak" a levük, amelyet minden nap gondosan összegyűjtenek. Ezt követően speciális bepárlási technológiával 48°C-ig borostyán színű, a méznél vékonyabb állagú szirup készül.
Ez a szirup 25-50%-kal édesebb, mint a finomított cukor, így fogyasztása jóval alacsonyabb, mint a hagyományos cukoré. Az agave szirup legnagyobb előnye, hogy az édesítő komponens legalább 65%-ban fruktózból áll, így a szervezetet nem terheli túl sok glükóz vagy szacharóz. Éppen ezért az agave szirupot különösen nagyra értékelik a cukorbetegek.
Értékelni fogja az agave szirupot a hideg és meleg konyhában. Nagyon jól oldódik, így nem csak teához, kávéhoz édesítőszerként, hanem különféle feltétekhez vagy jeges italokhoz is alkalmas. Kiválóan alkalmas gabonatermékek kötőanyagaként, hús pácokban, vagy édesipari termékekben is. Végül, de nem utolsósorban nem szabad elfelejteni, hogy a vegánok az agave szirupot az ég ajándékaként veszik, például a méz helyettesítésekor.
A Wolfberry agavé szirup nagyon enyhe, enyhén karamell ízű, és BIO minőségben, ellenőrzött biogazdálkodásban, GMO-k nélkül készül.
Tápérték 100 g-ban
Energia: 1262 kJ / 302 kcal; Szénhidrát: 75 g – ebből cukrok 74 g (fruktóz > 65%, glükóz < 26%); Fehérje: 0 g; Zsírok: 0 g; Rost: 1 g; Só: 0,1 g; Nátrium: 40 mg
Származási ország
Mexikó
Tartalom
5 kg