Wolfberry Agar 30 g
Hogyan kell alkalmazni az Agart
Az élelmiszeriparban az agart ízesítésre, stabilizátorként és édesipari és pékáru sűrítőanyagként használják. Kiválóan alkalmas fagyasztott desszertekhez, különféle zselékhez, pudingokhoz stb.
Adagolás
Keverjen el 5 g agart és 25 g - 50 g cukrot 300 ml vízben. Hagyjuk 10 percig megduzzadni, majd 15 percig főzzük. Aszpik készítésekor cukor helyett 1/2 teáskanál sót adjunk hozzá.
Jellemzők
Az agar (más néven agar-agar) egy nagy zselésítő képességű természetes poliszacharid, amelyet a Floridae és Gelidium nemzetségekhez tartozó vörös moszatokból állítanak elő. Átlátszó, szagtalan és íztelen. Lehetővé teszi úgynevezett magas zselérétegek létrehozását, amelyek vágáskor tökéletesen megtartják formájukat. Az agart tartalmazó termékek ezért alkalmasak egy extra magas zseléréteg otthoni elkészítésére süteményekhez és desszertekhez.Hozzávalók
Agar agar (Gelidium 100%).
Tápérték 100 g-ban
Energiaérték: 720 kJ / 172 kcal; Zsírok : 0,1 g; ebből telített zsírsavak: 0 g; Szénhidrát : 0,4 g; ebből cukrok: 0 g; Rost : 86 g; Fehérje : 0,1 g; Só : 0,04 g.
Allergének
Nyomokban glutént tartalmazhat.
Tárolás
Tárolja hűvös, száraz helyen. Közvetlen napfénytől és hőtől óvni kell.
Származási ország
Cseh Köztársaság
Tartalom
30 g
Érdekelhetne